čtvrtek 3. září 2015

Vraždící Babiš aneb Myšlení přebírají anální sondy

Neobvyklou „gratulaci“ k 61 narozeninám dostal 2. září v novinách ministr financí Andrej Babiš. Jak upozornilo Echo24, v Mladé frontě Dnes vyšel inzerát k přání k narozeninám Andymu ze Storchnestu (německy Čapí hnízdo) podepsaný jeho bývalými spolupracovníky. Echo24 píše, že to připomíná šprým z konce normalizace, kdy se disidentům podařilo nechat uveřejnit v tehdejším Rudém právu fotografii Václava Havla, u níž bylo přání Ferdinandu Vaňkovi (postava z Havlovy hry Audience). Problém ale je, že současný inzerát není vtip, ale politickým útokem v duchu konspiračních teorií, jejichž hlasatelem je mimo jiné známý „židobijec“ Adam B. Bartoš. Naznačuje totiž, že Babiš své spolupracovníky likviduje.

Obskurnosti se derou na povrch

MfD není jediným deníkem, který se nechal nachytat. Podobný inzerát totiž vyšel v Pražském deníku a možná se ještě objeví i další. V inzerátu v MfD stojí: „Dnes 2.9. oslavuje Andy ze Storchnestu narozeniny. Za jeho práci, kterou vykonával a vykonává, mu děkují a do dalších let mnoho zdraví a pracovních úspěchů přejí J. Ducký, A. Veverková, E. Trenčianská, Tom. Kejla, St. Báček a jeho spolupracovníci.“ Inzerát v Pražském deníku se liší jen nepatrně, především fotografií Andreje Babiše (naznačená aluze k Havlovi je tím silnější) a přidáním jména spolupracovníka: Ant. Rakický.
A kdo jsou tedy lidé „podepsaní“ pod inzerátem a co tím jeho zadavatel naznačuje? Částečně to, že je Babiš spojen s úmrtími různých lidí, a částečně také to, že se jiné opustil poté, co mu pomohli. Druhá rovina je méně zajímavá, úmrtí jsou ovšem jiný kalibr. Obskurní názory typu „já si to prostě myslím“ si derou cestu ke světlu a vytváří se z nich obecná pravda. Co na tom, že na oněch úmrtích – až na Jána Duckého – zas tolik záhadného není.

Spekulace na vodě

Ján Ducký byl ministrem hospodářství v Mečiarově vládě a poté ředitelem Slovenského plynárenského průmyslu. Byl zastřelen 11. ledna 1999 a jeho vražda se nikdy neobjasnila. Hned po jeho smrti se začalo spekulovat o tom, kdo za tímto činem stál. Jméno Andreje Babiše vnesl do případu slovenský novinář Dušan Valko. Spekulace to byla tak na vodě, že ji česká média ve své době (dávno před nástupem Babiše do politiky) ignorovala, nedávno ji ovšem publikoval server Protiproud bývalého mluvčího prezidenta Klause Petra Hájka. 
„Kto bol však objednávatelom Duckého vraždy? Kto mohol mať najváčši záujem na jeho odstránení? Odpověď je zatial v nedohladne. Zatial’...“, píše Valko ve své knize, když předtím uvede, že v soukromí ještě jako ministr Ducký uvedl, že po Babišovi tvrdě půjde kvůli ovládnutí Agrofertu (ve skutečnosti ale neudělal nic) a že později měl v plánu jako ředitel slovenských plynáren vytlačit Babiše z českého trhu koupí Chemapolu.

Zvláštní uvažování Adama B. Bartoše

Anna Veverková byla mluvčí Špidlovy vlády, v době své smrti pracovala ve stejné funkci ve Všeobecné zdravotní pojišťovně. Pomáhala zakládat ANO 2011, ze kterého odešla, když se z občanského sdružení transformovalo na politické hnutí s tím, že se „nelze sedět na dvou židlích“ a ona se chce plně věnovat práci ve VZP. 
Když o rok později tragicky zemřela při autonehodě, začal Adam B. Bartoš spekulovat, že to nebyla náhoda: „Měli bychom tuto podržet v paměti, protože má možná větší význam, než tušíme. Je to vzkaz pro Andreje Babiše? Jde někdo po něm a jeho lidech? Kdo čteš, rozuměj...“ 
A své dohady dokládá dosti dětinskými argumenty: „Žena ve věku Anny Veverkové se jistě uměla po přechodu pro chodce pohybovat obezřetně, tím spíše, pokud měla informace, které obyčejný smrtelník vědět nemůže. Jako novinářka a člověk dobře obeznámený s politickým prostředím musela vědět, že si má na vozovce dávat pozor. Přesto ji porazilo auto. Není to zvláštní? Řekněme si na rovinu, že fakt není, že mnohem zvláštnější je Bartošovo uvažování.

Zabil Kovarčíka Václav Klaus?

Další „podepsaným“ mrtvým je lobbista Tomáš Kejla, který s Babišem spolupracoval a který zemřel v roce 2007. Ačkoliv soudní lékaři potvrdili, že Kejlovu smrt způsobil alkohol v kombinaci se sedativy, spekulaci o spojení jeho smrti s Babišem před pár dny publikoval další Klausův někdejší spolupracovník Ladislav Jakl se svým vážně přesvědčivým tvrzením: „Tři dny před svou smrtí byl ovšem zcela zdráv a plný plánů, což mohu potvrdit osobně. Nezemřel třeba na smrtelnou nemoc, které se říká ´moc toho věděl´?“ 
Ovšem i zde Jakla už dříve předběhl čilý konspirátor Adam B. Bartoš. Prostě člověk, který je zdravý, se podle příznivců konspiračních teorií nemůže předávkovat prášky a alkoholem, je – to dá rozum – proti tomu tak nějak imunní.
Stranou ponechávám novou Jaklovu spekulaci, že Babiš je spojen i s úmrtím Petera Kovarčíka, který zemřel na prasklý žaludeční vřed a kterého by za použití Jaklovy logiky měl důvod nechat zabít třeba i Václav Klaus.

Hororové psaní Pavla Šafra

Žádné záhady se tedy nekonají a asi by bylo na místě vysmát se médiím, která danou inzerci připustila. Zadavatel inzerátu evidentně našel slabé místo, kde se obsah střeží nejméně, tedy personální inzerci. Problém ovšem je, že se vzápětí tyto divoké spekulace stávají předmětem mediální diskuse v dosti hysterickém tónu.
Hranice seriózní publicistiky překročil Pavel Šafr, který po zveřejnění inzerátu ve Svobodném fóru napsal: My nemůžeme vědět, zda Andrej Babiš skutečně vraždil lidi a proto to nelze vážně tvrdit. Ale těch případů nepěkných úmrtív prostředí vysokého byznysu a zvláště slovenské provenience je příliš mnoho. Tato hororová stránka podnikání na divokém Východě a v prostředí, kde se rozkrádal bývalý státní majetek, nevrhá dobré světlo na nikoho, kdo tímto procesem přerozdělování majetku prošel tak dokonale vítězně, jako právě Andrej Babiš. To by mělo bohatě stačit k tomu, aby jej normální společnost nemohla akceptovat jako politika.“ 
A přidává se svojí konspirační trošku do mlýna naznačováním, že další „podepsaná“ Elena Trenčianská je nezvěstná, ačkoliv tedy chodí na schůze Vědecké rady Ekonomické fakulty v Bratislavě. Chtělo by to lepší práci s Googlem asi. Pro pořádek: Anton Rakický je další bývalý Babišův spolupracovník (rovněž není nezvěstný) a zkratku St. Báček netřeba vysvětlovat.

Ufoni už jdou

Takže si to shrňme: poměrně úzká skupina lidí vyvolává přízraky smrti a spojuje je s ministrem financí. Tři ze čtyř těchto úmrtí nejsou přitom podezřelá, pokud ovšem vaše myšlení není poškozeno prostřednictvím chemtrails. A inzerát nyní tyto spekulace chce přenést do seriózní diskuse. Pokud ale budeme uvažovat na takto nastolené úrovni, propadáme se do hospod čtvrté cenové skupiny. Do světa konspirací, v nichž politici vraždí na potkání a ufoni přistávají v pšenici. 
A pravdu budou mít zastánci těchto teorií podle sebe vždycky, ať už něco dává smysl, či nikoliv. Když Jakl píše o novinářích „To, co vím já, vědí totiž zcela jistě také, a určitě i víc. Ale nikdy o tom nenapíší.“, jeden vidí agenta Muldera. Je podobně dokazatelné tvrzení, jako by jeden napsal, že všichni příznivci konspiračních teorií dostali anální sondu od mimozemšťanů, a i když to samozřejmě dobře vědí, tak to nikdy nepřiznají.

2 komentáře:

  1. Okomentovat? - autor je debil

    on asi zcela normálně zapíjí sedativa chlastem, a to ve smrtelně nebezpečném množství, že

    - no, znám nějaký lidi, co maj v oblibě "pozměněné stavy mysli", a že by zrovna tato praktika kralovala, to teda pocit nemám, když už chlast, tak s něčím povzbuzujícím

    navíc:
    "V ohrožení života se Kejla ocitl už letos v červenci, kdy měl nehodu na motocyklu. MfDnes napsala, že Kejlu na motocyklu vytlačila do příkopu v protisměru jedoucí dodávka, která v zatáčce najela na druhou stranu silnice. Policii při vyšetřování nehody prý zarazilo, že auto nenechalo na místě činu žádné brzdné stopy."

    - ale jistě, stává se běžně, že jde člověku o kejhák co čtvrt roku, a případů fatálního popletení léků či drog taky každý rok pár je, takže pravděpodobnost, že se to sejde u jednoho člověka jaksi "samo" je tak úžasně vysoká, že pouhá možnost jiného zdůvodnění je na úrovni chemtrails, bravo, dokonalá logika

    rovněž tak na prasklý žaludeční vřed se zcela normálně umírá několik hodin, aniž by si za tu dobu člověk zvládl přivolat pomoc - asi byl takový hrdina, že mu bolest nestála za obtěžování záchranky, že ... chápu u manželčiný babičky, který jsme do bytu poslali policajty, že se po devadesátce nedokázala zvednout, a záchranku volali až ti policajti, ale vitální čerstvej šedesátník?

    (pro neznalé: pokud předpokládáme, že zpráva o vředech je pravdivá - tajný zdroj Blesku, neúplatný patolog? - tak dostat se k něčí zdravotní dokumentaci není těžké a prasknutí vředu se dá chemicky pomoci)

    jakkoli mohou být spekulace kritizovaných autorů absurdní, ještě absurdnější je patent na pravdu, že v tom nic být nemohlo, jaký se nám tu autor blogu snaží předvést, aniž by se to snažil jakkoli doložit - divím se, že při svém úpěnlivém lpění na "důkazu", že na nepřirozeném úmrtí přeci není nic nepřirozeného, alespoň uznal tu střelbu ... vždyť přeci v jůesej je normální, že občas někoho zastřelí jen aby ho obrali o pár dolarů hotovosti, tak proč ne na Slovensku (koneckonců, i u nás byl ze slavnejch tuším Sahula ubodán kvůli dvěma stovkám nebo jakže to bylo?), proč přiznávat nějakou možnou podivnost, proč to tedy rovnou neprohlásit za náhodnou oběť ...

    njn, není nad to opřít se do "konspirátorů", jak mají svou pravdu, a zároveň nepřipustit ani stín pochybností o té pravdě antikonspirátorské, vždyť historie nás přeci neučí, že občas alespoň na nějakém šprochu trochu pravdy je

    - namátkou, co třeba když USA konečně po letech přiznaly, že v Tonkinském zálivu to bylo trošku jinak, než se tehdá říkalo, anebo z druhé strany jak dlouho trvalo, než vyšla najevo celá pravda o řádění souhrnně označovaném jako Katyňský masakr ... z novější doby, už se teda našly ty Saddámovy ZHN? - jo aha, on už i Blair přiznal, že se tak trošíčku nechal pomýlit, ale to nevadí, to už není aktuální, hlavněže ten, kdo se ptal na začátku války, jestli tam ty ZHN jsou, dostal nálepku konspirátora a byl veřejně zostuzen ...

    tfuj ... smutné je, hledal jsem něco o Duckém, a i po letech od zveřejnění na mě na prvních místech hledání vylezla tahle slátanina :-(

    OdpovědětVymazat
  2. úvěrová společnost, která mi poskytuje půjčku ve výši 5 000 000,00 USD, když ostatní investoři půjčky zanedbali moji nabídku, ale pan benjamin lee mi poskytl úspěšnou půjčku. Jsou přímo zapojeni do financování půjček a projektů z hlediska investic. poskytují finanční řešení společnostem a jednotlivcům, kteří hledají přístup k fondům kapitálových trhů, mohou vám pomoci financovat váš projekt nebo rozšířit vaše podnikání .. e-mailový kontakt :::: také 247officedept@gmail.com nebo napište na číslo whatsapp na + 1- ( 989-394-3740)

    OdpovědětVymazat